Project Liv perustettiin vuonna 2014. Aloitteen tekijänä oli Nina Brännkärr-Friberg, insinööri ja leukemiasta parantuneen lapsen äiti.
Yhdistyksen toimintaa käynnistämässä olivat aluksi mukana myös tuottaja Johanna Stenback sekä potilaskuraattori Gunnar Norrlund.
Project Livin toiminta perustuu kokemukseen. Tiedämme, miltä sairaalaympäristöjen vaihtaminen ja pitkään eristyksissä oleminen tuntuvat. Tiedämme tarkalleen, miltä tuntuu, kun elämiseen tarvittava kipinä on kadoksissa.
Yhdistyksen tavoitteena on luoda yhdessä iloisempia sairaalaympäristöjä parantumisprosessin nopeuttamiseksi. Yhdistyksen arvopohjan perustana on suomenruotsalaisten hoitoympäristöjen suojeleminen. Asioiminen omalla äidinkielellä raskaassa elämäntilanteessa on oikeus.
Yhdistys pyrkii olemaan täydentävä muiden olemassa olevien tukiyhdistysten toiminnalle. Uskomme myös, että on elintärkeää, että lähiomaiset ja koko perhe jaksavat, kun on raskasta. Tämän vuoksi tuemme ja huomioimme myös sairastuneen lapsen sisaruksia ja vanhempia. Tammikuussa vuonna 2019 otimme myös virallisesti mukaan kohderyhmäksi lapset, joilla on pitkäaikaissairaat vanhemmat.
Yhdistys työskentelee määrätietoisesti tullakseen Pohjolan edelläkävijäksi. Meille sydämellä, lapsenmielellä ja intohimolla työskentely on tärkeää. On aika palauttaa kadonneet hymyt!
Arvomme
Project Livin työskentelytavat pohjautuvat aina ”me”-ajatukseen. Luomme yhdessä paremman arjen pitkäaikaissairaille lapsiperheille Suomessa. Työskentelemme lapsenmielellä, sydämellä, intohimolla ja kultaista sääntöä soveltaen. Ajatuksenamme on se, mitä me tahtoisimme meille tehtävän, mikäli roolit olisivatkin vaihtuneet?
Yhdessä olemme vahvempia.