Monet ovat kysyneet Project livin roolista Project liv-areenalla
Project liv yhdistyksen takana on tarina, joka kertoo, miten jalkapallo ja Project liv ovat kulkeneet käsi kädessä alusta saakka. 31. heinäkuuta 2010 oli synkkä päivä pienelle Jaro-juniorille Toddelle ja perheellemme, kun leukemia tuli osaksi arkeamme. Sitten, vuosien hoidon, sairaalakäyntien ja kantasolusiirron jälkeen, perheessämme heräsi ajatus: samankaltaisissa tilanteissa olevat lapsiperheet tarvitsevat enemmän iloa ja turvallisuutta arkeensa. Kesti vuoteen 2014 saakka että olin saanut ottaa tarpeeksi etäisyyttä kriisitilanteeseen ja tunsin olevani valmis käytännön toimiin.
Jo saman kevään aikana Todde haastoi kotikaupungin jalkapallojoukkueen liittymään kantasolurekisteriin. Rekisteriin tarvitaan ennen kaikkea nuoria terveitä miehiä, jotka voivat pelastaa kanssaihmisiä, aivan kuten hän itse oli saanut uuden elämän kantasolusiirron kautta. Jaro oli heti ideassa mukana. He tekivät upean videon ja useat jalkapalloilijat liittyivät rekisteriin ja haastoivat samalla muita tekemään samoin. Veripalvelun tilastot osoittivat jäsenmäärän kasvaneen huomattavasti tuona ajankohtana. Tätä tarvittiin saamaan lisää vauhtia tekemiseen.
Tämän jälkeen alkoi intensiivinen suunnittelu ja Project liv ry perustettiin kesällä 2014 Pietarsaaressa. Tiedoksi myös se, että mottomme "to bring back a lost smile" (tuoda takaisin kadonneet hymyt) tuli myös entiseltä Jaro-pelaajalta Peter Opiyolta ja tämä yhdisti edelleen yhdistyksen jalkapalloon. Sinä vuonna Todde sai myös Kunnianosoitus palkinnon. Muistan hyvin, kun pieni poikani astui keskikentältä ulos saatuaan palkinnon, kun kaikki katsomossa nousivat seisomaan ja huusivat ”Todde, Todde” ja poikani huudahti: "Äiti, tunnen itseni ihan sankariksi!". Kyyneleet valuivat ja silloin tiesin että useampi sairas lapsi tulisi saada tuntea itsensä sankariksi. Tiedän, että nyt 10 vuotta myöhemmin tämä toteutuu areenalla, joka kantaa Project liv nimeä ja se on todella suurta!
On suuri kunnia Project liv yhdistykselle nähdä areenan kantavan nimeä Project liv areena,mutta ennen kaikkea se tuo näkyvyyttä kaikille pitkäaikaissairaille lapsille ja heidän perheillensä. Project liv -areenalla kaikki ovat sankareita - pelaajat kentällä tietysti, mutta myös pienet taistelijat, jotka läpikäyvät omaa vaikeaa kamppailunsa. Nimen kautta nostamme esille ja muistamme heitä kaikkia, joista tulee osa jotain suurempaa ja antaa heille toivoa! Tämä tuntuu myös suurelta tunnustukselta ja antaa meille voimaa ja rohkeutta jatkaa Project livin kanssa ja pyrkiä uusiin tavoitteisiin. "It's cool to care" (on siistiä välittää) toteutuu tässä todella käytännössä ja areena tulee epäilemättä olemaan edelläkävijä maassamme.
Lisäksi stadionyhtiö lahjoittaa Project liv yhdistyksen toimintaan 20 senttiä jokaisesta maksullisesta sisäänpääsystä julkisiin tapahtumiin, jotka järjestetään Project liv -areenalla. Tämä on erittäin merkittävää yhdistyksellemme ja työlle, jota teemme pitkäaikaissairaiden lasten hyväksi.
- Nina Brännkärr-Friberg